Fakültemiz "II. Ağız ve Diş Sağlığı Bilim Şenliği" 20.10.2019 Tarihinde Düzenlenmiştir.
22 Ekim 2019 | 15:37

 Ağız-diş sağlığının önemi ile ilgili merak uyandıracak, farkındalık oluşturacak eğlenceli, eğitici, temel ve anlaşılır uygulamalar yoluyla halk ve bilimi buluşturmak amacıyla planlanan "II. Ağız ve Diş Sağlığı Bilim Şenliği" 20.10.2019 tarihinde düzenlenmiştir.     

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde ‘Ağız ve Diş Sağlığı Bilim Şenliği’nin ikincisi düzenlendi. Dekanlığın Emek’teki binasında 20 Ekim Pazar günü, halka açık olarak gerçekleştirilen şenliğe geçen yıl olduğu gibi bu yılda da ilgi büyüktü.     

       

 

 

 

 

 

 

Bu etkinlikle toplumdaki ağız hijyeni, diş fırçalama alışkanlığı, periyodik diş hekimi kontrolünün önemi, iyi bir ağız sağlığı için gerekli koruyucu önlemler, ağız hastalıkları ve ağız kanserleri gibi çeşitli başlıklar altında, ağız sağlığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi hedeflenmiştir. Böylelikle iyi bir ağız sağlığının önemi konusunda halkta farkındalık oluşturmak hem bireysel hem profesyonel olarak uygulanan koruyucu önlemlerin yaygınlaşması ve ağız sağlığının iyileştirilmesi sayesinde sağlık harcamalarının azaltılmasına katkıda bulunmak hedeflenmiştir.

   

 

 

 

 

 

 

Farkındalık oluşturarak; eğlenceli, eğitici, temel ve anlaşılır uygulamalar yoluyla halk ve bilimi buluşturmak amacıyla planlanan etkinliğin, öncelikli hedefi çocuklar olmuş ve bu konuda kendilerine bilgiler verilmiştir.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

background image